09/11/2017

Карактеристики, индикации и препораки за апликација на Stylage филерите

  ПОПОЛНУВАЊЕ И ИЗМАЗНУВАЊЕ НА БРЧКИТЕ. STYLAGE S, M и L Корекција на фините линии и површинските брчки (околу очите, носот,устата) Пополнување на средно длабоки и длабоки назо-лабијални брчки, измазнување на збрчкани и виснати делови, марионетни линии, брчки на образите, чело, корекција на линијата на носот и подигање на врвот на носот, корекција на формата […]

Пациенти
04/09/2017

Како антиоксидансите влијаат на долготрајноста на филерот

Манитолот е уште еден додаток кој го прави Stylage поразличен од сите други дермални филери. Тоа е вид на шеќер кој е вграден во самиот филер и има за задача да делува како антиоксиданс. При интрадермална апликација, при самото движење на иглата се предизвикува воспалување на кожата. Потоа започнува процес на ослободување на слободни радикали, […]

Пациенти
22/08/2017

IPN-LIKE, УНИКАТНА И ПАТЕНТИРАНА ТЕХНОЛОГИЈА

Сите хијалуронски филери се со вмрежена структура за да се спротистават на природното разградување и да се задржат подолго во кожата. Прво се создадени бифазни гелови кои содржат хијалуронска киселина од неживотинско потекло. Втората генерација се монофазни гелови, но веќе во 2007 година, VIVACY ја патентира IPN-Like технологијата (InterPenetrated Cross-Linked Networks), напреден процес за вмрежување […]

Пациенти
14/08/2017

ИСО 9001:2015, стандардизиран и загарантиран квалитет (ISO 9001:2015, standardized and guaranteed quality)

Квалитетот, посветеноста и професионалноста спрема нашите клиенти се темелот на Дента ЕС. Сертификатот ИСО 9001:2015 е само уште еден доказ дека нашиот тим гарантира квалитет за секоја услуга. (The quality, the commitment and the professionalism towards our clients are the foundation of Denta ES. The certificate ISO 9001:2015 is just one more proof that our team […]

Пациенти
03/08/2017

Што е хијалуронската киселина?

Хијалуронската Киселина (ХК) е природно апсорбирачки glycosaminoglycan, односно шеќер, и претставува најзастапениот составен елемент во човековото тело (папочната врвца, окото, синовијалната течност, кожата, итн…) Природно е застапен во дермисот и е есенцијален елемент на структурата на кожата обезбедувајќи и  хидратација, еластичност и форма. Хијалуронската киселина  може да се спореди со сунѓер-способен да се врзува со  […]

Пациенти
01/08/2017

VIVACY Labaratories

VIVACY е француски бренд, специјализиран за дизајн, производство и дистрибуција на медицински помагала базирани на Хијалуронска Киселина. Компанијата е формирана од страна на специјалисти во областа на естетиката, офтамологијата и реуматологијата. Со 20 годишното искуство во креирање и производство на виско-еластични производи, лабароторијата VIVACY се има здобиено со експертиза од светски размери во областа на корекција  […]

Пациенти