26/10/2017

3D sculpturing of the face with hyaluronic fillers

Dear colleagues, Wholesaler and educational center Orto Denta ES is inviting You to attend our lecture 3D sculpturing of the face with hyaluronic fillers. The desire for perfect product was the sole motivation and inspiration for the Vivacy Lab. to invest huge resources in scientific projects whose result and crown is Stylage, the most advanced […]

Новости
20/10/2017

3D скулптурирање на лице со хијалуроснки филер

Драги колеги, Веледрогерија и едукативен центар Орто Дента Ес Ве поканува на предавање 3D скулптурирање на лице со хијалуронски филери Желбата за совршен производ беше мотивација и инспирација за Vivacy Lab. да вложи големи ресурси во научни проекти чиј плод и круна е Stylage најсовремен хијалуронски филер на светскиот пазар. Синтетизирани се хијалуронски филери чиј […]

Новости
18/09/2017

Курс за апликација на хијалуронски филер

Почитувани, ве изврестуваме дека од 28.10.2017 до 29.10.2017 во просториите на „Орто Дента ЕС“ тренинг центарот ќе се одржи курс за “Апликација на хијалуронски филери. Повеќе информации за настанот може да најдете на следниов линк

Новости
04/09/2017

Како антиоксидансите влијаат на долготрајноста на филерот

Манитолот е уште еден додаток кој го прави Stylage поразличен од сите други дермални филери. Тоа е вид на шеќер кој е вграден во самиот филер и има за задача да делува како антиоксиданс. При интрадермална апликација, при самото движење на иглата се предизвикува воспалување на кожата. Потоа започнува процес на ослободување на слободни радикали, […]

Пациенти
22/08/2017

IPN-LIKE, УНИКАТНА И ПАТЕНТИРАНА ТЕХНОЛОГИЈА

Сите хијалуронски филери се со вмрежена структура за да се спротистават на природното разградување и да се задржат подолго во кожата. Прво се создадени бифазни гелови кои содржат хијалуронска киселина од неживотинско потекло. Втората генерација се монофазни гелови, но веќе во 2007 година, VIVACY ја патентира IPN-Like технологијата (InterPenetrated Cross-Linked Networks), напреден процес за вмрежување […]

Пациенти
15/08/2017

Damon стартер курс

Од 23.09.2017 до 24.09.2017 во просториите на „Орто Дента ЕС“ тренинг центарот ќе се одржи Damon стартер курс. Повеќе информации за настанот на следниов линк

Новости
14/08/2017

ИСО 9001:2015, стандардизиран и загарантиран квалитет (ISO 9001:2015, standardized and guaranteed quality)

Квалитетот, посветеноста и професионалноста спрема нашите клиенти се темелот на Дента ЕС. Сертификатот ИСО 9001:2015 е само уште еден доказ дека нашиот тим гарантира квалитет за секоја услуга. (The quality, the commitment and the professionalism towards our clients are the foundation of Denta ES. The certificate ISO 9001:2015 is just one more proof that our team […]

Пациенти
03/08/2017

Што е хијалуронската киселина?

Хијалуронската Киселина (ХК) е природно апсорбирачки glycosaminoglycan, односно шеќер, и претставува најзастапениот составен елемент во човековото тело (папочната врвца, окото, синовијалната течност, кожата, итн…) Природно е застапен во дермисот и е есенцијален елемент на структурата на кожата обезбедувајќи и  хидратација, еластичност и форма. Хијалуронската киселина  може да се спореди со сунѓер-способен да се врзува со  […]

Пациенти
01/08/2017

VIVACY Labaratories

VIVACY е француски бренд, специјализиран за дизајн, производство и дистрибуција на медицински помагала базирани на Хијалуронска Киселина. Компанијата е формирана од страна на специјалисти во областа на естетиката, офтамологијата и реуматологијата. Со 20 годишното искуство во креирање и производство на виско-еластични производи, лабароторијата VIVACY се има здобиено со експертиза од светски размери во областа на корекција  […]

Пациенти